top of page

Angajari din Sursa Externa in Politie 2024

Actualizată în: acum 5 zile

În data de 28 februarie 2024, Guvernul a luat o decizie crucială pentru Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin aprobarea a două memorandumuri ce au condus la deblocarea a 5538 de posturi vacante. Mare parte dintre acestea urmând să fie ocupate fie din sursă externă. Aceste posturi urmează să fie distribuite în cursul anului anului 2024, într-o manieră care să respecte limitările bugetare stabilite prin lege.


Angajari din Sursa Externa in Politie

Posturile vizate pentru Poliția Română acoperă o gamă largă de specializări, inclusiv echipaje de poliție canină, laboratoare de criminalistică, ordine și siguranță publică, gestionarea situațiilor de urgență, formare profesională, precum și funcții administrative și de specialitate.


Statisticile MAI indică un deficit de personal semnificativ la începutul anului 2024, cu procentaje importante în rândul Poliției Române, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen și Instituției Prefectului.


Potrivit ultimelor statistici furnizate de Ministerul Afacerilor Interne, la data de 1 ianuarie 2024, se înregistrează un deficit de personal în cadrul Poliției Române de 13.403 posturi neocupate. Jumătare dintre acestea vor fi ocupate prin Angajari din Sursa Externa în Politie.


Pentru informații în timp real despre fiecare post scos la concurs din fiecare județ alătură-te GRATUIT grupului de WhatsApp(Link) creat special de către Sindicatul Național al Polițiștilor Smart Pol.

Angajari din Sursa Externa in Politie

Conditiile legale de recrutare din sursa externa pentru persoanele care intentioneaza sa dobandeasca statutul de politist sau cadru militar in Ministerul Administratiei si Internelor, precum si pentru persoanele care intentioneaza sa sustina examen de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne sunt urmatoarele:

· sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;

· sa cunoasca limba romana scris si vorbit;

· sa aiba capacitate deplina de exercitiu;

· sa fie declarat "apt" din punct de vedere medical, fizic si psihic; verificarile privind starea de sanatate medicala, fizica si psihica sunt efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Administratiei si Internelor;

· sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti, iar in cazul candidatilor la concursurile de admintere in institutiile de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor, sa ii Indeplineasca in cursul anuluiin care participa la concurs;

· sa aiba studii corespunzatoare cerintelor postului pentru care candideaza, iar candidatii la concursurile de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinta din care sa rezulte faptul ca au sustinut si promovat examenul de bacalaureat;

· sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;

· sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitatrea;

· sa nu fi fost destituite dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;

· nu au desfasurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege;

· indeplinesc conditiile prevazute la art. 10, alin. 3 din Legea nr. 360/2002 privind statutul politistului , cu modificarile si completarile ulterioare;

indeplinesc conditiile specifice pentru ocuparea prin concurs a functiei publice cu statut special.

Dacă vrei să obții mai multe informații despre condițiile de încadrare alătură-te grupului GRATUIT de WhatsApp creat special de către Sindicatul Național al Polițiștilor Smart Pol.


Angajari din Sursa Externa in Politie 2024

În contextul recentei decizii guvernamentale de deblocare a unui număr semnificativ de posturi în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, este un moment excelent pentru cei interesați să își consolideze pregătirea profesională și să își maximizeze șansele de succes în cadrul concursurilor viitoare. Noi, la Sindicatul National al Polițiștilor Smart Pol, suntem aici pentru a vă sprijini în această călătorie, oferindu-vă cursuri specializate, concepute pentru a răspunde nevoilor specifice ale candidaților pentru posturile din MAI.


  1. Expertiză Specializată: Cursurile noastre sunt concepute și predate de profesioniști cu experiență în domeniul afacerilor interne, inclusiv actuali și foști membri ai MAI, care cunosc în detaliu ce competențe și cunoștințe sunt evaluate la concursuri.

  2. Materiale Actualizate: Ne asigurăm că toate materialele de curs sunt la zi cu ultimele schimbări legislative și procedurale, astfel încât să fiți pregătiți pentru orice întrebare sau situație la examen.

  3. Simulări de Examen: Oferim simulări realiste ale examenelor de concurs, permițându-vă să vă familiarizați cu formatul testelor și să vă îmbunătățiți gestionarea timpului și tehnicile de răspuns.

  4. Flexibilitate: Înțelegem că mulți dintre voi lucrați sau aveți alte responsabilități. De aceea, oferim cursuri atât online, cât și față în față, pentru a vă permite să vă pregătiți în ritmul propriu.

  5. Suport Continuu: Echipa noastră este dedicată succesului vostru. Oferim suport continuu prin sesiuni de întrebări și răspunsuri, tutoriale și feedback personalizat pe parcursul întregului curs.


Indemn pentru viitori candidați:

Această oportunitate unică de deblocare a posturilor în MAI reprezintă o șansă extraordinară pentru toți cei care visează la o carieră în serviciul public. Nu lăsați ca pregătirea insuficientă să vă stea în cale. Investiți în viitorul vostru profesional prin cursurile noastre, care vă vor echipa cu toate uneltele necesare pentru a vă depăși concurența și pentru a vă asigura locul în MAI.


Începeți pregătirea acum!

Explorați oferta noastră de cursuri și alegeți programul care vi se potrivește cel mai bine. Împreună, putem transforma această provocare într-o oportunitate de succes. Pentru mai multe informații și înscrieri, vizitați site-ul nostru sau contactați-ne direct. Să facem primul pas împreună către realizarea visului vostru profesional!


Vrei să îți maximizezi șansele de a te alătura forțelor de poliție prin angajare din sursă externă? Alătură-te acum grupului nostru gratuit de WhatsApp dedicat pregătirii pentru acest proces! Aici vei găsi o comunitate de aspiranți la fel de motivați ca tine, împreună cu resurse valoroase, sfaturi practice și sprijin continuu pe parcursul întregii tale călătorii de pregătire. Nu rata ocazia de a schimba sfaturi, de a împărtăși experiențe și de a te pregăti eficient alături de colegii tăi de drum. Fie că ești la începutul pregătirii sau te apropii de final, acest grup este locul ideal pentru a-ți asigura succesul. Haide să facem împreună pasul către o carieră plină de realizări în Poliție

231.705 afișări6 comentarii

6 Comments


Bună ziua. Nu pot accesa grupul de WhatsApp pentru încadrare din sursă externă. Vă rog, dacă se poate, să mă adăugați în acel grup pentru a fi la curent cu informațiile! Mulțumesc

Like

Ziua buna tuturor ! Nu se specifica o vârstă maxima pt admitere..minima am observat 18 ani dar maxima ?

Like

Daca cineva din familie adica sotul are antecedente pot participa?

Like

Buna seara!!! Daca avem cazierul patat din cauza unui accident se mai poate participa la concurs???

Like

Partea cu tatuajele este relativă și un subiect tabu. Polițiștii americani nu au această regulă, Americanii se axează pe abilități și condiție fizică impunătoare. Nu au treaba nici cu vârstă, cu cat esti mai matur cu atat esti mai bun, mai ales daca ai experienta.

În romania asta nu se aplica, încă se mai merge pe premiza, e bătrân de ani chiar daca arata impunător și este masiv.

Asta am pățit eu acum 4 ani cand am vrut să optez pentru o funcție de ajutor Șef post din sursa externă, fără relații și pile.

După o activitate de 5 ani în BSIJ, garda de corp personală, 5 misiuni în Teatrele de Operațiuni ca și Close Protection Officer pentru Departamentul d…


Like
bottom of page