top of page

Dosarul de Admitere in Politie si Sursa Externa

Actualizată în: 14 iul.

Pășirea pe calea unei cariere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) este un drum plin de provocări și satisfacții, începând cu momentul crucial al admiterii în poliție. Procesul de admitere este meticulos și necesită pregătire atentă, începând cu etapa esențială a constituirii dosarului de recrutare. În acest articol, îți oferim un ghid clar și accesibil, conceput pentru a te ghida pas cu pas în a pregăti Dosarul de Admitere in Politie. Scopul nostru este să îți facilitezi drumul spre realizarea visului tău profesional, eliminând orice confuzie sau stres asociat cu acest proces. Urmează aceste îndrumări și vei fi pe deplin pregătit pentru a face față provocărilor și pentru a te apropia cu un pas de cariera dorită în cadrul MAI.


Dacă îți dorești să participi la următoarele recrutări și să fi primul care află de ele, înscrie-te în grupurile de WhatsApp create de către Sindicatul Național al Polițiștilor Smart Pol.
Dosarul de Admitere in Politie

Ce este dosarul de recrutare?

După ce te-ai înscris online pentru a participa la concursul de admitere în școală sau pentru încadrare din sursă externă, următorul pas este să pregătești și să depui un dosar de recrutare. Acest dosar trebuie predat la Inspectoratul Județean de Poliție unde te-ai înscris, până la data limită indicată la confirmarea înscrierii.


Dacă ești dornic să afli mai multe detalii despre procesul de admitere în poliție, să cunoști instructori care pot oferi pregătire specializată și să explorezi alte informații vitale care te pot ajuta în parcursul tău, te invităm să accesezi secțiunea noastră dedicată de pe site. Aici, vei găsi toate resursele de care ai nevoie pentru a-ți asigura o pregătire completă și eficientă, de la ghiduri detaliate de studiu, la sfaturi practice de la experți în domeniu.


Ce trebuie să conțină dosarul tău pentru încadrare din Sursă Externă 2024:

Iată documentele necesare pe care trebuie să le incluzi în dosarul tău:

 1. Cererea de participare - formularul prin care oficializezi dorința de a participa la concurs.

 2. CV-ul - preferabil în format Europass.

 3. Autobiografia - o scurtă prezentare personală.

 4. Tabelul cu Rudele - pentru a identifica posibile conflicte de interese.

 5. Cazierul judiciar solicitat de către compartimentul cu sarcini de recrutare, pe baza Consimțământului Informat al candidatului- pentru a verifica antecedentele penale.

 6. Adeverința Medicală eliberată de medicul de familie - care atestă starea ta de sănătate, necesară pentru a continua procesul de recrutare.

 7. Consimțământul informat - prin care îți dai acordul pentru examinarea medicală în sistemul MAI.

 8. Declarația de confirmare - unde confirmi că ești de acord și cunoști cu regulile procesului de recrutare din sursă externă.

 9. Diploma de Bacalaureat sau o adeverință provizorie, dacă diploma încă nu ți-a fost eliberată, care să includă mediile și mențiunea că diploma nu a fost încă primită.

 10. Foaia Matricolă din liceu, pentru a arăta rezultatele tale academice.

 11. Copii ale actului de identitate și alte documente personale relevante (carnet de muncă, livret militar, dacă este cazul).

 12. Copii ale Certificatelor de naștere ale candidatului, soţului/soţiei şi fiecărui copil și, dacă este cazul, de căsătorie, precum și hotărâri judecătorești care atestă starea civilă.

 13. Copia carnetului de muncă / certificatului de stagiu de cotizare și/sau alte documente doveditoare care să ateste vechimea în muncă

 14. Copia livretului militar

 15. Copie permis conducere, categoria „B

 16. Fotografie color 9x12 (fotografie clară tip portret al candidatului)

 17. *Aviz psihologic din care să rezulte aptitudinea privind deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor letale sau neletale supuse autorizării, emis cu cel mult 6 luni anterior derulării selecției, de către un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de examinări, atestat în condițiile legii


Ce trebuie să conțină dosarul tău pentru școlile MAI?

Iată documentele necesare pe care trebuie să le incluzi în dosarul tău:

 1. Cererea de înscriere - formularul prin care oficializezi dorința de a participa la concurs.

 2. Declarația de acceptare - unde confirmi că ești de acord cu regulile procesului de recrutare.

 3. Consimțământul informat - prin care îți dai acordul pentru examinarea medicală în sistemul MAI.

 4. CV-ul - preferabil în format Europass.

 5. Diploma de Bacalaureat sau o adeverință provizorie, dacă diploma încă nu ți-a fost eliberată, care să includă mediile și mențiunea că diploma nu a fost încă primită.

 6. Foaia Matricolă din liceu, pentru a arăta rezultatele tale academice.

 7. Copii ale actului de identitate și alte documente personale relevante (carnet de muncă, livret militar, dacă este cazul).

 8. Copii ale Certificatelor de naștere ale candidatului, soţului/soţiei şi fiecărui copil și, dacă este cazul, de căsătorie, precum și hotărâri judecătorești care atestă starea civilă.

 9. Autobiografia - o scurtă prezentare personală.

 10. Tabelul cu Rudele - pentru a identifica posibile conflicte de interese.

 11. Fotografii - trei tip buletin(3x4) și una mai mare(9x12), pentru dosar.

 12. Adeverința Medicală eliberată de medicul de familie - care atestă starea ta de sănătate, necesară pentru a continua procesul de recrutare.

 13. Cazierul judiciar solicitat de către compartimentul cu sarcini de recrutare, pe baza Consimțământului Informat al candidatului- pentru a verifica antecedentele penale.

 14. Copie a permisului de conducere, dacă îl ai.


Click pe orice document inroșit pentru a îl acccesa în format editabil.


Sfaturi suplimentare

 • Asigură-te că toate documentele sunt complete și actualizate.

 • Verifică termenele limită și respectă-le.

 • Fii atent la cerințele specifice pentru fotografiile necesare.

 • Pentru orice întrebări sau nelămuriri, contactează unitatea de poliție unde te-ai înscris.

Respectând aceste instrucțiuni, vei putea să-ți pregătești dosarul de recrutare în mod corect și eficient, maximizându-ți șansele de succes în procesul de admitere.


Documente Utile Pentru Dosar si Probe 1 Baremul Medical

Monitorul-Oficial-Partea-I-nr-93Bis_din-23-02-06
.pdf
Descarcă PDF • 401KB

2 Indrumar Autobiografie

Îndrumar 2024 pentru întocmirea autobiografiei
.pdf
Descarcă PDF • 91KB

3 Traseu Practic Aplicativ

Proba de evaluare a performantei fizice
.pdf
Descarcă PDF • 168KB6.819 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

1 Comment


Bună ziua ! Vă rog frumos, prezentați și data înscrierii, adică cronologic, etapele pe care trebuie să le parcurgem.

Like
bottom of page