În poliție, când nu sunt bani, luăm de la elevi!
top of page

În poliție, când nu sunt bani, luăm de la elevi!


Peste 1800 de elevi din școlile de poliție care își desfășoară stagiul de practică în secțiile de poliție din țară și la frontierele României, sunt nevoiți să ceară bani părinților pentru a-și cumpăra de mâncare. Aceasta pentru că Ministerul Afacerilor Interne nu binevoiește să le vireze pe card normele de hrană și soldele aferente lunii în curs, la momentul potrivit. Cu alte cuvinte, elevii primesc banii în ultimele zile ale lunii deși toți funcționarii ministerului îi primesc în data de 14.


Această modalitate forțată de a “economisi”, nu este altceva decât prima lecție despre salarizare a tinerilor polițiști. Ei învață din primele zile de tutelă cât este de nedrept să lucrezi cot la cot cu colegii din operativ, dar să nu fi plătit la fel ca aceștia sau așa cum observăm în ultimii ani, să nu fi plătit la timp.


Cu siguranță nu vom fideliza viitori polițiști ai României, dacă nu le plătim nici măcar norma de hrană. În aceeași notă, angajații cu vechime ai ministerului nu se pot declara mai mulțumiți decât tinerii loc colegi, în condițiile în care salariile lor diferă de la un polițist la altul pentru încadrarea în condiții similare de muncă. Unii sunt mai puțini “fideli” decât ceilalți sau alții urmează cursurile facultăților degeaba, pentru că sporul pentru studii superioare îl primesc doar colegii lor de patrulă.


Până găsim soluții potrivite pentru problemele noastre în ansamblul lor, sindicatul SMART POL va semnala situația elevilor la nivelul M.A.I. și încheie această expunere prin a-i felicita pe cei mai curajoși dintre aceștia, pentru că au devenit membrii junior Smart Pol și au avut cutezanța de a semnala situația drepturilor restante.


Echipa SMART POL

2.272 afișări0 comentarii
bottom of page