top of page

Politia Romana Accepta Acum Candidati cu Tatuaje: O Schimbare Semnificativa in Regulile de Recrutare.De Azi, Tatuaje in Politie.

Actualizată în: 2 iul.

Ministerul de Interne Actualizează Statutul Polițistului

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a adus o serie de modificări semnificative la Statutul Polițistului. Printre aceste modificări, una dintre cele mai notabile este permiterea participării la concursurile sau examenele pentru ocuparea funcțiilor de polițist și a persoanelor care au tatuaje sau piercinguri corporale, atâta vreme cât acestea nu sunt pe față, gât sau alte zone ale capului. Dacă ai tatuaje și îți dorești să participi la următoarele recrutări înscrie-te în grupurile de WhatsApp create de către Sindicatul Național al Polițiștilor Smart Pol.


Politia Romana Accepta Acum Candidati cu Tatuaje

Noi Reglementări pentru Candidații cu Tatuaje

Potrivit noilor reglementări, persoanele cu tatuaje vizibile pe mâini și brațe vor putea participa la concursurile de admitere în Poliția Română. Aceste modificări vin în contextul unor ajustări legislative care urmăresc „întărirea cadrului normativ” și alinierea legislației la deciziile recente ale Curții Constituționale a României (CCR).


Justificarea Modificărilor

Reprezentanții MAI susțin că interzicerea tatuajelor pe față și gât este justificată de necesitatea protejării polițiștilor împotriva eventualelor vulnerabilități, având în vedere că aceste tatuaje ar putea facilita identificarea lor. Totuși, tatuajele de pe mâini și brațe nu mai sunt considerate elemente particulare susceptibile de a crea astfel de vulnerabilități, chiar dacă sunt vizibile în uniforma de vară. Pe scurt, de azi este permis cu Tatuaje in Politie.


Politia Romana Accepta Acum Candidati cu Tatuaje

Impactul la Nivel Mondial

Această schimbare reflectă o tendință globală în cadrul forțelor de ordine, unde politicile referitoare la tatuaje devin din ce în ce mai permisive pentru a atrage și reține ofițeri talentați. Similar, diverse agenții de poliție din întreaga lume au început să relaxeze regulile privind tatuajele pentru a facilita recrutareanoilor polițiști.


Concluzie - Tatuaje in Politie

Aceste modificări reprezintă un pas important în modernizarea și flexibilizarea regulilor de recrutare în cadrul Poliției Române. Ele oferă noi oportunități pentru persoanele care doresc să își construiască o carieră în poliție, inclusiv pentru cei cu tatuaje, reflectând în același timp tendințele globale de adaptare a politicilor de resurse umane pentru a atrage și păstra cei mai buni candidați.


Pentru mai multe informații și pentru a consulta proiectul de ordonanță, vizitați site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

442 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page