top of page

Fii mai romantic Veve!

Actualizată în: 26 nov. 2018


Sectorul Poliției de Frontieră Moravița este un loc dificil, a fost și va fi un teritoriu al problemelor, le preiei când ajungi aici și pe majoritatea le predai când ieși la pensie, pentru că toate eforturile de a îmbunătăți situația acestei subunități se axează de regulă pe o singură direcție, în vreme ce toate celelalte sunt pe deplin ignorate.

 

Ne-am pregătit de Schengen dar au cam început să ne placă euroii, apoi am stârpit corupția dar am redus pregătirea profesională la nivelul CAP-urilor în prag de desființare de la începutul anilor 90. Ulterior am luptat "eroic" împotriva hoardelor migratoare dar ne-am cam obișnuit să vorbim apăsat și între noi. Orice am face, nu reușim să ne coordonăm eforturile în așa fel încât să câștigăm pe toate planurile .


Deși acceptaserăm acest război de gherilă pentru că mereu câștigam pe câte un front, astăzi, camarazii mei din tranșee sunt mai dezamăgiți ca oricând.Proaspăt instalat la comanda sectorului, ofițerul cu cele mai bune aptitudini în comunicare din tot Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, numără dezamăgit pe primele degete de la o singură mână, coordonatorii de tură capabili să transmită un mesaj compact și prietenos către colegii lor de schimb.


În fine, de Veve vorbeam.


V.V. este coordonator tură serviciu la S.P.F. Moravița, un ofițer care realmente își dorește mult dar poate puțin sau doar atât reușește. În toată strădania lui, care în acest articol nu este luată în râs - omu' chiar încearcă, Veve reușește mereu să se transforme într-un bădăran, înjură de morți și de răniți, își bagă și își scoate, le explică celor din jurul său cât de slabi pregătiți sunt ei și cât de magna cum laude este el(vezi examenele pentru Frontex) și reușește de fiecare dată când telefonul sună a situației operativă, să își trimită minimum 2-3 colegi acasă cu un gust amar de romantism mitocănesc. Nu, nu romantismul ăla când trosneşte lemnul în sobă, ci ăla când îți trosnesc dinții fără să îți dea nimeni vreun pumn.


Abuzul la locul de muncă.

Maestrul la butoane!

La ultima, Veve dirijorul a dat din baghetă peste mai tânăra sa colegă, încercând să îi explice cum se face, într-un caz ușor de rezolvat și de un tânăr elev intrat prin sector în săptămâna de la școala altfel. Și dacă vi l-ați imaginat pe Veve galant și cu stil când am zis baghetă, mă cam refeream la o baghetă de pâine. Reimaginați-vă faza.


Cazul: un autoturism din 2003 care figura în baza de date ca fiind furat. PV de constatare, reținere autoturism, o declarație. Ușor!


Fii SMART!

SMART POL este o organizație care apără drepturile și condamnă abuzurile!


Cum au soluționat problema?

Deși domnișoara, acum "bună de nimic", a informat în zorii zilei că a fost un pic abuzată în tura de noapte ce tocmai trecuse, colegii i-au explicat pe un ton părintesc că: "Așa e Veve când e nervos. Dar e ok în rest!", la fel de părintesc ca tonul mamei ce îi spune fiicei sale că e normal ca soțul să îi mai dea câte o palmă sau un pumn când e beat, dar e pâinea lui Dumnezeu când se trezește a 2-a zi.


Smart Pol digitalizează modul de comunicare

SMART POL suține parcursul profesional corect al tinerilor și îndeamnă la folosirea unor metode moderne în procesul de învâțare și comunicare.

Veve, ar cam fi timpul să îți revii, pentru că te paște o amenda între 3.000 și 10.000 de lei dacă vei continua în aceeași notă și probabil niște rapoarte către structura centrală, care nu vor mai fi retrase la rugămințile tale, așa cum s-a întâmplat cu ultimele două. Sau poate ar trebui să nu mai fi lăudat și dat exemplu prin ședințe ,pentru uite așa, tu interpretezi că e bine ce faci și poate chiar începi să mai calci pedala de accelerație când vine vorba de acest stil de "management".


Oricum, se pare că va exista o rezolvare la această problemă, odată cu încadrarea din sursă externă a unui civil pe una dintre funcțiile de ofițer coordonator de la sector. Îl așteptăm să îl dezamăgim în primele 3 săptămâni și pe acela care va ocupa această poziție.


Morala.

Ideea e că, până vom reuși să avem personal suficient, mijloace tehnice și mobile funcționale, bază legală care să acopere acțiunile noastre, nu am putea încerca măcar să vorbim frumos unul cu celălalt? Zic și io! Io, cu ideile mele! Așa cum or fi ele!


În rest, lucrurile merg foarte bine, tocmai de aceea numărul sindicatelor se dublează la I.T.P.F. Timișoara. Salutăm pe această cale, decizia Europol de a înființa o filială la această structură și sperăm că SPRD a pregătit deja demersuri similare, pentru că acolo unde un sindicat își trădează doctrina, e puțin probabil să o facă și celelalte 4.


Spre disperarea colegilor care vorbesc despre diviziune sindicală, cred că abia acum începem să avem reprezentare reală în fața "angajatorului", o competiție de proiecte și un echilibru sindical.


Vremurile se schimbă, aveți grijă de oamenii voștri!

532 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page