MOMENT ISTORIC AL POLIȚIEI DE FRONTIERĂ
top of page

MOMENT ISTORIC LA INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI DE FRONTIERĂ


Prin interpretarea corectă a normelor de dialog social, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a invitat, în premieră, toate organizațiile sindicale din teritoriu la consultările privind Proiectul Concepției Inspectorului General privind controlul la frontiere.


Într-un climat foarte eficient, constructiv şi civilizat au fost abordate mai toate problemele de interes general ale poliției de frontieră și pe alocuri, au primit atenție și câteva cazuri particulare ale structurilor din subordine.


Pentru un răspuns pe măsura evenimentului desfășurat de către echipa de conducere a I.G.P.F., marcat prin discuții interesante și implicarea tuturor managerilor din teritoriu prezenți, organizațiile sindicale care îi reprezintă pe frontieriști, conduse de către președinți cu minimum 10 ani de experiență în supravegherea la frontiere, au anunțat decizia lor istorică de a se uni sub egida aceleiași federații pentru o mai bună reprezentare a intereselor membrilor pe care îi reprezintă.


Astfel, Sindicatul DECUS, Sindicatul Ropol, Sindicatul Polițiștilor de Frontieră și Sindicatul Smart Pol, toate cele de mai sus având structuri de reprezentare în cadrul inspectoratelor teritoriale ale poliției de frontieră și structurilor aeroportuare, compun începând de astăzi o echipă solidă ce activează în cadrul Federației Polițiștilor SED LEX.


O altă bornă atinsă cu ocazia acestui eveniment, a fost decizia managerilor de a-și asuma în întregime planificările de serviciu de la nivelul sectoarelor și punctelor de frontieră, printr-o prevedere ce angajează răspunderea adjuncților de sectoare și a șefilor de puncte, în efectuarea planificării de serviciu.


Vom amenda textele care necesită modificări și vom supraveghea cu mare atenție implementarea măsurilor cuprinse în noul text al concepției pentru a împiedica aplicarea discreționară a acestora și transformarea unor manageri în semi-zei locali.


Pe această cale, vă solicităm propunerile, după ce textul proiectului va fi publicat pe intranet.


Redăm integral comunicatul Federației Polițiștilor SED LEX cu privire la evenimentul menționat:


UN ALTFEL DE DIALOG LA I.G.P.F.


În data de 27 februarie 2019, a avut loc ședința Consiliului Consultativ Superior al I.G.P.F., pe trimestrul I-2019.

Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte importante, care au fost dezbătute împreună cu reprezentanții organizațiilor sindicale:


1. Programul de lucru în 5 ture (menționăm că acest program NU se va pune în aplicare, subiectul fiind tratat doar sub aspectul realizării unei analize asupra oportunității implementării viitoare - DACĂ se vor putea realiza suplimentări de posturi concomitent cu reducerea deficitului de personal);


2. Proiectul Concepției Inspectorului General privind controlul la frontiere (va fi transmis organizațiilor sindicale pentru formularea de propuneri, proiectul final urmând a fi analizat tot în cadrul unei ședințe de dialog social);


Au mai fost prezentate și discutate: a) Propuneri de reorganizare a zonelor de competență ale unor structuri teritoriale; b) Utilizarea aplicațiilor informatice în scopul eficientizării activității și fluxului informațional între nivelurile ierarhice; c) Stadiul proiectelor cu finanțare nerambursabilă și proiecte similare noi; d) Investiții propuse pentru anul 2019; e) Propuneri privind simplificarea unor activități în P.T.F.-uri.


Apreciem că discuțiile au fost constructive și deschid seria unor colaborări benefice în viitor între echipele manageriale (de la nivel central și teritorial) și organizațiile sindicale.

La această ședința a participat și delegația Federației Polițiștilor SED LEX, condusă de președinte Vîlnei Florin, formată din reprezentanții sindicatelor afiliate din cadrul I.G.P.F. și anume: Sindicatul DECUS, Sindicatul ROPOL, Sindicatul SMART POL și Sindicatul Politiștilor de Frontieră. Discuțiile dintre reprezentanții Federației Polițiștilor Sed Lex și conducerea I.G.P.F., vor continua și în perioada imediat următoare.


Echipa Federației SED LEX

399 afișări0 comentarii
bottom of page