La Mulți Ani sau nu pentru Poliția Română!?
top of page

La Mulți Ani sau nu pentru Poliția Română!?

Actualizată în: 13 apr. 2019

Bineînțeles că: “La Mulți Ani!”

Pentru oamenii care o alcătuiesc, pentru frumusețea acestei meserii și pentru unitatea acestui colectiv! La Mulți Ani, Poliția Română!


internet

Oricât de supărat aș fi pe tatăl meu sau el pe fratele lui, întotdeauna ne vedem în zilele de sărbătoare și ne spunem: La Mulți Ani! Ține de educație, de puterea de a ierta și de a înțelege unul defectele celuilalt. Și cum poliția este o mare familie, găsim că ar trebui aplicat același principiu zilei de 25 martie.


Dar nu avem urări atât de longevive pentru miniștrii care nu se implică și nu înțeleg cum funcționează această instituție, pentru șefii de inspectorate care își abuzează angajații, pentru polițiștii corupți care nu fac cinste acestei structuri sau pentru cei care nu înțeleg că dialogul este principala formă de comunicare. Pentru ei nu prea ne dorim nici măcar multe zile în acest sistem, darămite mulți ani!


Magnificul acestei instituții nu este dat de acțiunile funcțiilor înalte de prin minister sau de filmulețele reușite din social-media ci de comportamentul polițiștilor de rând, prin modestia cu care aceștia tratează marile lor reușite profesionale și personale.


Așa că noi am ales să îi spunem astăzi, La Mulți Ani!, unei anumite polițiste: Georgiana Macovei.



Georgiana este născută de ziua poliției și în prezent este elev al Școlii de Poliție din Câmpina.


Poate nu vă vine să credeți, dar Georgiana a primit abia astăzi, primul ei tort. Nu a ținut cont niciodată de ziua de naștere. Ea provine dintr-o familie numeroasă unde părinții nu au avut posibilitatea de a celebra cu fast aniversările și așa cum spune chiar ea, banii care ar fi putut să fie dați pe tort au fost investiți în articole de îmbrăcăminte sau în susținerea visului ei de a deveni polițistă.


Ea este motivul pentru care Poliția Română merită să fie felicitată astăzi! Pentru modul în care a înfruntat viața, pentru lacrimile și munca depusă, pentru cât de mult a crezut în acest vis și atunci când nimeni nu mai credea în el, nici chiar familia sa.


SP

Ziua de 25 martie este despre cei încăpățânați să demonstreze că pot reuși, este despre cei care își ascultă vocea din interior când le spune că vor deveni cei mai buni și vor reuși chiar și atunci când banii nu sunt principala lor resursă.

Bravos Georgiana! Tu ești un model al polițiștilor de pretutindeni! După absolvirea facultății de litere și bursa Erasmus din Polonia, tu ai decis că scopul tău este să aplici legea și să faci cinste uniformei.


Cât timp mai există oameni cu scopuri nobile ca ale tale, Polița Română merită felicitată de ziua ei!


Smart Pol se mândrește să asigure viitorul acestei structuri cu oameni ca tine!


La Mulți Ani, Georgiana! La Mulți Ani, Poliția Română!

419 afișări0 comentarii
bottom of page