top of page

Sărbători în liniște!

Este aceea perioada a anului cand se serbează Învierea lui Iisus Hristos (Învierea Domnului), sărbătoare cu un fundament doctrinar și ritual pentru credința creștină - ortodoxă, catolică și protestantă.


Pe plaiurile mioritice, aceasta sărbătoare vine la pachet (in unele cazuri) cu obiceiuri mai mult sau mai puțin creștinești, cu mese mult peste îmbelșugat, stropite peste masura cu licoare Bahică. Trăind în secolul vitezei, inevitabil consecințele meselor stropite se intersectează cu nevoia omului de a se deplasa dintr-un loc în altul folosind anumite mijloace de transport.

Din păcate, an de an, colegii noștri de la ISU, Smurd, Poliție Rutieră și alte structuri, au de a face cu inconștienta crasă a unor indivizi ce nu cunosc limita distracției de acasă si o amestecă cu condusul la volan, in stare de ebrietate. Nu de puține ori astfel de escapade duc la tragedii, pierderi de vieți omenești și suferința unor oameni nevinovați.


Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.


Colegii noștri sunt la datorie, nu pentru a face legea ci pentru a o aplica; nu pentru a va strica Sărbătorile ci pentru a va oferi protecție si liniște.


Vă rugăm să vă bucurați de familie, prieteni, de cei dragi vouă si sa evitați cu orice preț sa va urcați la volan daca ati consumat băuturi alcoolice.


Dacă încă nu ați apucat să cumpărați un cadou de iepuraș, puteți vizita secțiunea noastră de cadouri poliție sau oferta de insigne de parbriz.Sărbătoare înseamnă bucurie, liniște sufletească.


Echipa Smart Pol va dorește un Paste Fericit!

138 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page